Startpagina.
Realiseer een perfecte watertuin
Vijverbiologie
Welke vijver?
Een vijver aanleggen
Water en techniek
Filtersystemen
Waterkwaliteit
Waterplanten
De randafwerking
De vijver onderhouden

Informatie

Vijverbewoners
Vijver accessoires
Vijverfoto's
Boeken over vijvers


Extra

Problemen oplossen
Vijverfoto insturen
Verenigingen
Adverteren op deze site

Bezoek onze koi-site!
 
Water en techniek


Electrische installaties.

  Water en electriciteit zijn niet direct goede vrienden van elkaar. Bij elke vijver heb je toch ook een minimum aan electrische installaties nodig welke voor uw eigen veiligheid het best altijd door een vakman worden uitgevoerd. Bij het ontwerp van uw vijver kan u er dan ook al rekening mee houden waar de fontein, filter of vijververlichting moet worden geplaatst. Gebruik hiervoor altijd waterdichte uitvoeringen.

Gelukkig houden de meeste fabrikanten rekening met 'het probleem electriciteit' en voorzien hun apparaten meestal met een voldoende lang aansluitsnoer. Het beste worden leidingen van water of electriciteit voldoende diep gelegd in verband met de vrieskou of het beschadigen tijdens tuinwerkjes. Wij raadden u ook aan om deze leidingen in een buis te leggen van bv. 110mm diameter zo kan zelfs een leiding of draad worden vervangen zonder dat je je hele tuin moet omspitten.

De filters, pompen of fonteinen van een topmerk zoals Oase zijn meestal waterdicht uitgevoerd waardoor deze zelfs buiten mogen staan. Lees voor het gebruik aan de vijver echter altijd de handleiding van electrische apparaten.Met het InScenio-systeem van Oase bediend u uw hele vijver van uit uw zetel. Het hele systeem bestaat uit tuinstekkerdozen, een teleswitch voor de bediening per mobiele telefoon, een timer voor maximum 8 in- en uitschakeltijden en een radiografische afstandsbediening met dimmerfunctie.

www.devijver.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help