Startpagina.
Vijveronderhoud
Vijveronderhoud
Lente (watertemp.10-15C°)
Zomer (watertemp.boven 15C°)
Herfst (watertemp.12C°-8C°)
Winter (watertemp.onder 8C°)
Problemen oplossen


Bezoek onze koi-site!
 
Vijveronderhoud


Algemeen

  Een oordeelkundig aangelegde tuinvijver vraagt gelukkig zeer weinig onderhoud. We hebben het reeds meermaals geschreven maar elke vijverliefhebber die er in slaagt om het zogenaamde biologisch evenwicht te bereiken en te behouden zal verbaasd zijn over hoe weinig werk er aan een vijver is. In een vijver die biologisch in evenwicht is zorgt de natuur ervoor dat de meeste problemen zichzelf oplossen. Uiteraard zal er altijd een minimum aan onderhoud nodig zijn en om het overzichtelijk te houden hebben we de uit te voeren karweien onderverdeeld per seizoen.

Preventief werken
Om het onderhoud tot een minimum te beperken kan je het best preventief al een aantal zaken voorzien. Het belangrijkste is dat je de vervuiling in de vijver zoveel mogelijk beperkt door bv. tijdens de bladval een net over de vijver te spannen of door oordeelkundig te voederen of door verdorde bladeren van waterplanten reeds te verwijderen voor deze naar de bodem kunnen zakken.

Een minimum aan vijvertoebehoren is zeker noodzakelijk. Hierbij denken we in eerste instantie aan een afdeknet, een schepnet, een ijsvrijhouder, een waterthermometer, een reigerschrik, filterbacteriën,...

Overzicht
Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden hebben we de uit te voeren onderhoudswerkjes onderverdeeld per seizoen. Regelmatig, bv. éénmaal in de week, een klein onderhoud is beter dan een paar maal per jaar grote ingrijpende onderhoudswerkzaamheden die heel het ecosysteem van de vijver verwoesten.www.devijver.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help