Startpagina.
Voorzuivering
UVC Bitron
UVC Bitron C
BIOsys Skimmer

Biologische meerkamerfilters

Biotec
Biotec "Screenex"
BIOsys-filtersystemen
Filtoclear


Pompen

Neptun
Nautilus
Aquamax
PromaxBezoek onze koi-site!
 
Drukfilter Filtoclear
  Er zijn veel verschillende filtertypes, die eigenlijk allemaal hetzelfde doel nastreven; planten en vissen gezond houden en zorgen voor helder water. De eenvoudigste filters voor de vijver zijn boxfilters met verschillende filtermedia. Vijverwater wordt door de filter gepompt, waar het langs verschillende filtermaterialen stroomt en waarna het via een afvoerleiding of waterval weer in de vijver stroomt. Het onderhoud van deze externe filter is gering. Dit type is geschikt voor kleine tot middelgrote vijvers. Het kan handig zijn om al in de ontwerpfase van de vijver de plaats van de filter vast te leggen. De meeste boxfilters hebben geen druksysteem, waardoor ze altijd op het hoogste niveau moeten staan, zodat het water door de zwaartekracht terug de vijver instroomt.


De werking
Filters met een druksysteem hebben meer mogelijkheden dan de eenvoudige boxfiltersystemen, en er is keuze uit meerdere types. Alle hebben een afsluitring waardoor ze waterdicht zijn. Water wordt naar binnen gepompt en onder druk eruit gepompt. Dit systeem kunt u onder het niveau van een waterval plaatsen, maar ook aansluiten op een fonteinstraal, zodat de filter een tweeledig doel dient. De filtoclear van Oase bezit bovendien een geintegreerd UVC-Bitron voorzuiveringstoestel.

Onderhoud
U activeert de reinigingsfunctie door de draaischakelaar te activeren. Vervolgens beweegt u de reinigingshendel op en neer en de filterelementen worden ”uitgewrongen”. Tegelijkertijd stroomt er vijverwater in de filter dat het vuile water afvoert. Daarna zet u de schakelaar terug in de filterstand.
De ingegraven Filtoclear
afdekken met namaakrotsTechnische gegevens

OASE TYPE

AFMETINGEN IN MM

UVC-VOORFILTER

AANSLUITING

VOOR VIJVERS MET VISSEN TOT

VOOR VIJVERS ZONDER VISSEN TOT

Filtoclear 3000

dia 380 x h310

9 Watt

3/4" tot 1 1/2"

1.500L

3.000L

Filtoclear 6000

dia 380 x h430

11 Watt

3/4" tot 1 1/2"

3.000L

6.000L

Filtoclear 11000

dia 380 x h550

11 Watt

3/4" tot 1 1/2"

5.500L

11.000L

Alle filtoclear-drukfilters zijn voorzien van een meerwegklep voor het reinigen en schoonspoelen en van een geintegreerd reinigingsmechanisme voor de filtersponzen. Tevens zijn de drukfilters voorzien van een controlelamp voor de optische functiecontrole van de UVC-Bitron.


www.devijver.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help